Finn den beste handelsplattformen. Se vår toppliste!

Hvordan påvirker strømprisen kursen på Bitcoin?

av 5. sep 2022 @ 16:36Innlegg

For å danne seg en mening om hvordan strømprisen kan påvirke kursen på Bitcoin er man nødt til å først se på hvordan dette henger sammen.

Bitcoin «mining» innebærer å bruke spesielle datamaskiner til å utføre kompliserte matematiske beregninger for å verifisere Bitcoin transasksjoner, som økosystemet til Bitcoin er avhengig av. Minere blir belønnet med et bestemt antall Bitcoins for hver «Block» de verifiserer.

Denne belønningen blir halvert for hver 210 000 blokker. Belønningen startet på 50 Bitcoin i 2009 og er nå halvert ned til 6,3 Bitcoins. Neste halvering er estimert til å skje i mars 2024, og belønningen vil da bli redusert til 3,125 Bitcoins. Denne blokkbelønningen er hvordan ny bitcoins blir brakt inn i Bitcoin økonomien. I motsetning til andre valutaer har Bitcoin en forhåndsbestemt grense av antall enheter, som ikke kan endres i etterkant av en sentralbank. Av totalt 21 millioner bitcoin-er er omtrent halvparten av disse ute i markedet i dag. Den resterende halvparten blir gradvis tilgjengeliggjort ved at de graves frem, kjent som “mining”.

Vanskelighetsgraden for å løse de matematiske beregningene øker fortløpende fordi økosystemet er bygget opp slik at det skal ta like lang tid å gjøre en ny beregning. Uansett hvor mange og kraftige maskiner som ‘miner’, så skal det ta like lang tid å finne en ny blokk, slik at det statistisk sett bare skjer hvert 10. Dette medfører da naturlig nok at vanskelighetsgraden fortsetter å øke ettersom flere og kraftigere datamaskiner brukes til å ‘mine’ i nettverket. Men nylige justeringer på Bitcoin, kalt «forks» har introdusert nye algoritmer som krever mindre prosessorkraft og muliggjør dermed lavere strømforbruk. Disse justeringene kan være en konsekvens av færre «miner» grunnet ulønnsomhet forårsaket av de økte strømprisene.

Økosystemet til Bitcoin er avhengig av minere for å kunne behandle og verifisere Bitcoin transaksjoner.  Halveringssystemet fører til at «minere» må jobbe hardere for å tjene like mange bitcoins som tidligere. 

Datamaskinene som minere benytter er utstyrt med komponenter som trekker mye strøm. Faktisk står strøm energi for mellom 90% til 95% av bitcoin-mining kostnadene. Strømprisene spiller derfor en ekstremt kritisk rolle i å bestemme lønnsomheten for de som miner Bitcoin eller andre typer kryptovaluta. Lønnsomhet for Bitcoin mening er viktig for å tiltrekke flere minere og vokse bitcoin mining økosystemet. Men fører de høyere strømprisene til økte priser på Bitcoin.

Energibruk for gruvearbeidere er betinget av flere faktorer, fra tilgjengelighet av billig og rikelig strømkraft, til energieffektiv maskinvare, til vanskeligheten av problemer som løses av maskiner for å tjene bitcoin-belønninger.

I løpet av årene har mange bitcoin «minere» kuttet ned på energikostnadene ved å flytte produksjonen til Kina, et land som angivelig står for 60 % av bitcoin-produksjonen. Et flertall av kinesiske bitcoin-gruver ligger i Sichuan-provinsen, der vannkraft dominerer.

En annen faktor som kan spille en vensentlig rolle for Bitcoin mining er at Covid har medført at viktige komponenter for «mining» har vært vanskelig å kjøpe grunnet produksjonsforsinkelser. Dette kan ha medført mindre konkurranse blant «minerne».

Vår oppfatning er at de høye strømprisene vil ramme «minere» med de minst energieffektive riggene. Færre minere vil kunne innebære at vanskelighetsgraden for å verifisere transaksjoner vil bli lavere, grunnet mindre konkurranse. Men vi finner ingen grunnlag for å kunne påstå at det finnes en sammenheng mellom strømpriser og verdien på Bitcoin. Vi mener at tradere/spekulanter, adopsjon og omtale fra anerkjente aktører, samt troen på Bitcoin i det generelle markedet, spiller den mest fremtredende rollen i å drive prisene på Bitcoin opp og ned.

Hvordan kjøpe Bitcoin eller andre typer kryptovaluta? 

Etoro er handelsplattformen vi har kåret som vinner for å handle Bitcoin og andre typer kryptovaluta. Plattformen har mer enn 25 millioner brukere og scorer maks score på brukervennlighet. Bruk denne lenken for å gå til Etoro: https://go.etoro.com/nb-no/

Interessert i å komme i gang med investeringer?

eToro er en av de mest kjente online handelsplattformene med over 25 millioner brukere, og er øverst rangert i vår topp 5 Børs liste. Mye ekstra funksjonalitet og innovative verktøy var avgjørende for at de ble rangert øverst.

CFD Krypto

#1Anbefalt

Best utvalg i Norge: 90+ kryptovalutaer.

Profesjonelle funksjoner og verktøy.

Brukervennlig - Du kan åpne konto og utføre første handel på minutter.

Sikker og populær børs med over 30 millioner registrerte brukere.

✔ Tilbyr handel med et bredt utvalg av CFD kryptovalutaer, i tillegg til aksjer, råvarer, ETF-er og indekser.

Registrert v/ Finanstilsynet & CySEC (lisens no. 109/10).

Annonselenke

Minimumsinnskudd: Kr 500,-

;

Se full rangeringsliste her: Topp 5 Kryptobørs liste

RISIKOADVARSEL:

eToro er en multi-asset-plattform som tilbyr både investering i aksjer og kryptoaktiva, samt handel med CFD-er.

Vær oppmerksom på at CFD-er er komplekse instrumenter og har en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 51% av private investorkontoer taper penger når de handler CFD-er med denne leverandøren. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.

Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater. Presentert handelshistorikk er mindre enn 5 hele år og er kanskje ikke tilstrekkelig som grunnlag for investeringsbeslutning.

Kopihandel er en porteføljestyringstjeneste levert av eToro (Europe) Ltd., som er autorisert og regulert av Cyprus Securities and Exchange Commission.

Investering i kryptoaktiva er svært volatil og uregulert i enkelte EU-land. Ingen forbrukerbeskyttelse. Skatt på overskudd kan påløpe.

eToro USA LLC tilbyr ikke CFD-er og gir ingen representasjon og påtar seg intet ansvar med hensyn til nøyaktigheten eller fullstendigheten av innholdet i denne publikasjonen, som er utarbeidet av vår partner ved å bruke offentlig tilgjengelig ikke-enhetsspesifikk informasjon om eToro.

 

Ansvarsfraskrivelse/Risk Disclaimer
 

Nettstedet støttes av henvisningsgodtgjørelse fra flere av annonsene og de rangerte plattformene på dette nettstedet. Vi etterstreber, men kan ikke garantere 100% nøyaktighet av informasjonen på denne nettsiden eller at den belyser alle forhold man bør være klar over. Informasjonen på denne siden kan endres til enhver tid.

Denne nettsiden er ikke ansvarlig for tap som følge av å ha brukt informasjonen på denne nettsiden. Det gies ingen garanti for at informasjon på denne nettsiden til en hver tid er riktig.

 
Denne nettsiden tilbyr nyheter og sanntidskurser for kryptovaluta fra Coingecko.com og Tableview.com gjennom API , og vi tar ikke ansvar for feil på kurser som vises eller konsekvenser av feil informasjon. Kryptonyheter.no ikke yter noen form for rådgivning når det kommer til trading. Vi er ikke er ansvarlig for feilinformasjon i kursene, tabellene eller grafene på denne side. 
 

Denne nettsiden tilbyr en sammenligning som presenterer utvalgte tilbydere av kryptovalutabørser og CFD-tjenester. Det er ikke en utfyllende presentasjon, og det finnes andre tilbydere på markedet. Oversikten i sammenligningen er rangert i henhold til våre preferanser. Denne nettsiden tilbyr ikke finansiell rådgivning. Ta kontakt med profesjonelle rådgivere dersom du ønsker en slik tjeneste.

Eventuelle meninger, chatter, meldinger, nyheter, forskning, analyser, priser eller annen informasjon på dette nettstedet gis som generell markedsinformasjon for utdannelses- og underholdningsformål, og utgjør ikke investeringsrådgivning. Nettstedet skal ikke være pålitelig som erstatning for omfattende uavhengig markedsundersøkelse før du tar dine faktiske handelsbeslutninger. Meninger, markedsdata, anbefalinger eller annet innhold kan endres når som helst uten varsel. Kryptonyheter.no påtar seg ikke ansvar for tap eller skade, inkludert uten begrensning tap av fortjeneste, som kan oppstå direkte eller indirekte fra bruk av eller avhengighet av slik informasjon.

Vi anbefaler ikke bruk av teknisk analyse som et eneste middel for handelsbeslutninger. Vi anbefaler ikke å ta hastige beslutninger om handel. Du bør alltid forstå at historiske resultater ikk nødvendigvis gir indikasjoner på fremtidige resultater. 

 

Risikoadvarsel

Vær oppmerksom på at CFDer er komplekse finansielle instrumenter og investeringer i disse innebærer høy risiko for å tape penger raskt, grunnet giring. Du bør overveie om du forstår hvordan CFDer fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.

Kryptoinstrumenter er volatible instrumenter som kan variere mye innenfor en veldig kort tidsramme og er derfor ikke passende for alle investorer. Annet enn via CFDer, er handel med kryptoinstrumenter ikke regulert og er derfor ikke overvåket av noe EU regelverk.

Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater. Skatt på gevinster.

Det er også viktig å være ekstra oppmerksomme på at det finnes aktører som lar deg handle på margin hvor du risikerer å tape mer penger enn du har investert. På generell basis anbefaler vi å holde seg til aktører hvor du ikke kan miste mer enn egenkapitalen du har satt inn på kontoen hos dem. For å ikke risikere sin personlige økonomi bør du styre unna plattformer hvor du kan bli skyldig mer penger enn det beløpet du har satt inn på plattformen.

All trading innebærer risiko. Sats kun kapital du tåler å tape. Tidligere resultater er ingen indikasjon på fremtidige resultater. Dette innholdet er kun ment til informasj, og er ikke å regne som investeringsråd. Handel med kryptovaluta og CFDer passer kanskje ikke for deg. Kontroller at du fullt ut forstår risikoen. Vennligst vurder risikoen og aktuelle brukeravtaler før du bruker CFD-tjenester og handler kryptovaluta. Merk at kryptovalutaer kan svinge betydelig i verdi og passer derfor ikke for alle investorer. Handel i kryptovalutaer er ikke underlagt noe EU-regulativ.

 
Annonsørinnhold 
 
Tjenesten finansieres av vederlag fra enkelte tilbydere som det linkes til fra nettsiden, og innholdet må derfor regnes som annonseinnhold. Tjenesten er gratis for bruker.
Informasjonskapsler/cookies
 
En cookie er en liten datafil som lagres på datamaskinens harddisk. Filen hjelper med å analysere webtrafikk, eller lar deg vite når du besøker et bestemt nettsted. Vi benytter cookies for å identifisere hvilke sider som blir brukt og hvilke linker som klikkes. Dette hjelper oss å analysere data om trafikken og å gjøre nettsiden mer brukervennlig. Vi bruker bare denne informasjonen til statistiske analyser. Du kan velge å akseptere eller avvise bruken av cookies. De fleste nettlesere aksepterer automatisk cookies, men du kan innstille din nettleser til å avvise cookies.

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,318.04 2.75%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,713.35 3.02%
tether
Tether (USDT) $ 0.999693 0.10%
bnb
BNB (BNB) $ 596.97 0.79%
solana
Solana (SOL) $ 166.08 3.78%
staked-ether
Lido Staked Ether (STETH) $ 3,713.90 2.96%
usd-coin
USDC (USDC) $ 0.999898 0.09%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531844 1.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16563 1.80%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 6.18 2.57%