Finn den beste handelsplattformen. Se vår toppliste!

Hva er «Crypto Fear and Greed Index»

av 4. mai 2023 @ 15:28Innlegg, Kryptovaluta

Introduksjon

Crypto Fear and Greed Index, er et nyttig verktøy for å forstå markedssentimentet for Bitcoin og andre kryptovalutaer. Ved å analysere forskjellige faktorer gir indeksen innsikt i hvordan frykt og grådighet påvirker Kryptovaluta-markedet. I denne bloggartikkelen vil vi utforske hva indeksen er, hvordan den fungerer, og hvilke faktorer som påvirker den. Vi vil også diskutere fordelene og begrensningene ved å bruke indeksen som en del av din handelsstrategi.

 • Hva er Crypto Fear and Greed Index?
 • Hvordan fungerer indeksen?
 • Hvilke faktorer påvirker indeksen?
 • Forstå markedssentimentet ved hjelp av indeksen
 • Begrensninger og fordeler med indeksen
Latest Crypto Fear & Greed Index

Tilbud og etterspørsel er de to største drivkreftene i ethvert marked. Men det finnes også en usynlig drivkraft som spiller en avgjørende rolle, spesielt i denne digitale verden og kommunikasjon, nemlig «stemning».

Markedsadferden til Bitcoin, verdens største kryptovaluta, er også ekstremt følelsesladet og sentimental. Tradere eller investorer kan ha en tendens til å bli grådige når markedet stiger, noe som også resulterer i FOMO (fear of missing out), ettersom de ikke ønsker å gå glipp av å kjøpe Bitcoin for å oppnå fortjeneste. Dessuten selger folk ofte sine Bitcoin i hastverk så snart de ser røde tall.

 

Hva er Crypto Fear and Greed Index?

Bitcoin er den første og største kryptovalutaen i verden. Lansert anonymt i januar 2009 av en gruppe teknologeksperter, er Bitcoin nå et bredt anerkjent og globalt handlet finansielt aktivum med en daglig handelsvolum målt i milliarder av dollar.

Imidlertid er den regulatoriske statusen ganske ustabil og vaklende i de fleste land, inkludert India. Men for mange kryptoentusiaster er Bitcoin den virkelige plakatgutten for kryptovalutaer som har hjulpet dem med å oppnå enorme fortjenester på så kort tid.

Bitcoin er også en av de mest omsatte kryptovalutaene, men på grunn av sin svært volatile natur er det veldig vanskelig å forutsi Bitcoins neste trekk eller handelsmønster. Dette er der Crypto Fear and Greed Index kommer inn i bildet. Crypto Fear and Greed Index er et effektivt verktøy som hjelper til med å måle og vurdere markedssentimentet til verdens største kryptovaluta, Bitcoin.

 

Nøkkelfunksjoner i Crypto Fear and Greed Index

 • Analyserer det nåværende markedssentimentet til Krypto-investorer eller -tradere kollektivt.
 • Basert på flere metrikker som volatilitet, markedsfart, volum, sosiale medier og dominans for å finne frykt eller grådighet i Krypto-markedet.
 • Studier av markedssentiment i tilstander med høy frykt eller ekstrem grådighet.
 • Hjelper deltakerne i Krypto-markedet med å ta informerte beslutninger.
 • Beregnet på årlig, månedlig, daglig og ukentlig basis.

Hvordan fungerer Crypto Fear and Greed Index?

Crypto Fear and Greed Index måler markedssentimentet til kryptovalutaer på en skala fra 0 til 100, der en verdi på 0 betyr «ekstrem frykt» og en verdi på 100 representerer «ekstrem grådighet». Dermed er indeksen basert på to enkle og grunnleggende antakelser:

 1. Jo lavere poengsum, desto mer fryktfylt føler markedsdeltakerne seg om Bitcoins fremtid. Dette kan være en kjøpsmulighet.
 2. Jo høyere poengsummen er, desto mer selvsikre føler markedsdeltakerne seg om Bitcoins fremtid. Dette betyr også at markedet er klart for en korreksjon eller et perfekt tidspunkt for fortjeneste.

Denne indeksen er hovedsakelig basert på faktorer som markedsfart, volum og dominans, sentiment i sosiale medier, undersøkelser og søkedata i forhold til kryptovalutaer. La oss forstå tilstanden til frykt og grådighet gjennom eksempler fra det virkelige liv:

Ekstrem frykt:

I november 2022, da Bitcoin krasjet til et to måneder lavt nivå etter FTX-konflikten, viste Crypto Fear and Greed Index en verdi på 12, noe som betyr en ekstrem forsiktighetssone i Kryptovaluta-markedet.

Ekstrem grådighet:

Men i februar 2021, da Bitcoin økte på nyheten om Elon Musks kunngjøring om Teslas enorme investering i Bitcoin, steg indeksen til en svimlende 92 av 100, noe som indikerer ekstrem grådighet for Bitcoin i markedet. Mens i det siste eksempelet, Bitcoin, som ble handlet i «frykt» siden midten av 2022, har krysset området på $20,000 og dermed flyttet ut fra «frykt»-skalaen til «nøytral» etter en lang periode på nesten ni måneder.

Crypto Fear and Greed Index er delt inn i følgende fire kategorier:

Indeksnivåer Krypto-markedssentiment
0-24 Ekstrem frykt
25-49 Frykt
50-74 Grådighet
75-100 Ekstrem grådighet

Hvordan bruke Crypto Fear and Greed Index til din fordel?

Crypto Fear and Greed Index gir et pekepinn om markedssentimentet og gir dermed en mulighet for handelsmenn og investorer å justere deres posisjoner i henhold til indeksen. Hvis markedssentimentet er i ekstrem frykt, kan det være en mulighet for å kjøpe Bitcoin til lavere priser og omvendt.

Men det er viktig å huske at denne indeksen ikke bør være den eneste faktoren som påvirker investeringsbeslutningene dine. Det er viktig å utføre egen forskning og vurdere andre faktorer som kan påvirke Kryptovalutapriser, for eksempel regulatoriske nyheter, tekniske analyser og globale makroøkonomiske hendelser.

Crypto Fear and Greed Index er et nyttig verktøy som hjelper til med å forstå markedssentimentet og kan brukes som et tillegg til andre metoder for å ta mer informerte og rasjonelle beslutninger.

Konklusjon

Crypto Fear and Greed Index gir en rask oversikt over det nåværende markedssentimentet for kryptovalutaer. Selv om det ikke er noen garanti for suksess, kan det være en nyttig indikator for å identifisere potensielle kjøps- og salgsmuligheter. Som med alle investeringer, er det viktig å gjøre grundig forskning og vurdere andre faktorer før man tar en beslutning.

Sammenligne online handelplattformer? Beste sted å trade Aksjer, Råvarer, Valuta, Indekser

Topp 5 Børser

Finn den beste online handelsplattformen i vår topp 5 rangeringsliste.

Marketsoversikt

Interessert i å komme i gang med investeringer?

eToro er en av de mest kjente online handelsplattformene med over 25 millioner brukere, og er øverst rangert i vår topp 5 Børs liste. Mye ekstra funksjonalitet og innovative verktøy var avgjørende for at de ble rangert øverst.

CFD Krypto

#1Anbefalt

Best utvalg i Norge: 90+ kryptovalutaer.

Profesjonelle funksjoner og verktøy.

Brukervennlig - Du kan åpne konto og utføre første handel på minutter.

Sikker og populær børs med over 30 millioner registrerte brukere.

✔ Tilbyr handel med et bredt utvalg av CFD kryptovalutaer, i tillegg til aksjer, råvarer, ETF-er og indekser.

Registrert v/ Finanstilsynet & CySEC (lisens no. 109/10).

Annonselenke

Minimumsinnskudd: Kr 500,-

;

Se full rangeringsliste her: Topp 5 Kryptobørs liste

RISIKOADVARSEL:

eToro er en multi-asset-plattform som tilbyr både investering i aksjer og kryptoaktiva, samt handel med CFD-er.

Vær oppmerksom på at CFD-er er komplekse instrumenter og har en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 51% av private investorkontoer taper penger når de handler CFD-er med denne leverandøren. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.

Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater. Presentert handelshistorikk er mindre enn 5 hele år og er kanskje ikke tilstrekkelig som grunnlag for investeringsbeslutning.

Kopihandel er en porteføljestyringstjeneste levert av eToro (Europe) Ltd., som er autorisert og regulert av Cyprus Securities and Exchange Commission.

Investering i kryptoaktiva er svært volatil og uregulert i enkelte EU-land. Ingen forbrukerbeskyttelse. Skatt på overskudd kan påløpe.

eToro USA LLC tilbyr ikke CFD-er og gir ingen representasjon og påtar seg intet ansvar med hensyn til nøyaktigheten eller fullstendigheten av innholdet i denne publikasjonen, som er utarbeidet av vår partner ved å bruke offentlig tilgjengelig ikke-enhetsspesifikk informasjon om eToro.

 

Ansvarsfraskrivelse/Risk Disclaimer
 

Nettstedet støttes av henvisningsgodtgjørelse fra flere av annonsene og de rangerte plattformene på dette nettstedet. Vi etterstreber, men kan ikke garantere 100% nøyaktighet av informasjonen på denne nettsiden eller at den belyser alle forhold man bør være klar over. Informasjonen på denne siden kan endres til enhver tid.

Denne nettsiden er ikke ansvarlig for tap som følge av å ha brukt informasjonen på denne nettsiden. Det gies ingen garanti for at informasjon på denne nettsiden til en hver tid er riktig.

 
Denne nettsiden tilbyr nyheter og sanntidskurser for kryptovaluta fra Coingecko.com og Tableview.com gjennom API , og vi tar ikke ansvar for feil på kurser som vises eller konsekvenser av feil informasjon. Kryptonyheter.no ikke yter noen form for rådgivning når det kommer til trading. Vi er ikke er ansvarlig for feilinformasjon i kursene, tabellene eller grafene på denne side. 
 

Denne nettsiden tilbyr en sammenligning som presenterer utvalgte tilbydere av kryptovalutabørser og CFD-tjenester. Det er ikke en utfyllende presentasjon, og det finnes andre tilbydere på markedet. Oversikten i sammenligningen er rangert i henhold til våre preferanser. Denne nettsiden tilbyr ikke finansiell rådgivning. Ta kontakt med profesjonelle rådgivere dersom du ønsker en slik tjeneste.

Eventuelle meninger, chatter, meldinger, nyheter, forskning, analyser, priser eller annen informasjon på dette nettstedet gis som generell markedsinformasjon for utdannelses- og underholdningsformål, og utgjør ikke investeringsrådgivning. Nettstedet skal ikke være pålitelig som erstatning for omfattende uavhengig markedsundersøkelse før du tar dine faktiske handelsbeslutninger. Meninger, markedsdata, anbefalinger eller annet innhold kan endres når som helst uten varsel. Kryptonyheter.no påtar seg ikke ansvar for tap eller skade, inkludert uten begrensning tap av fortjeneste, som kan oppstå direkte eller indirekte fra bruk av eller avhengighet av slik informasjon.

Vi anbefaler ikke bruk av teknisk analyse som et eneste middel for handelsbeslutninger. Vi anbefaler ikke å ta hastige beslutninger om handel. Du bør alltid forstå at historiske resultater ikk nødvendigvis gir indikasjoner på fremtidige resultater. 

 

Risikoadvarsel

Vær oppmerksom på at CFDer er komplekse finansielle instrumenter og investeringer i disse innebærer høy risiko for å tape penger raskt, grunnet giring. Du bør overveie om du forstår hvordan CFDer fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.

Kryptoinstrumenter er volatible instrumenter som kan variere mye innenfor en veldig kort tidsramme og er derfor ikke passende for alle investorer. Annet enn via CFDer, er handel med kryptoinstrumenter ikke regulert og er derfor ikke overvåket av noe EU regelverk.

Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater. Skatt på gevinster.

Det er også viktig å være ekstra oppmerksomme på at det finnes aktører som lar deg handle på margin hvor du risikerer å tape mer penger enn du har investert. På generell basis anbefaler vi å holde seg til aktører hvor du ikke kan miste mer enn egenkapitalen du har satt inn på kontoen hos dem. For å ikke risikere sin personlige økonomi bør du styre unna plattformer hvor du kan bli skyldig mer penger enn det beløpet du har satt inn på plattformen.

All trading innebærer risiko. Sats kun kapital du tåler å tape. Tidligere resultater er ingen indikasjon på fremtidige resultater. Dette innholdet er kun ment til informasj, og er ikke å regne som investeringsråd. Handel med kryptovaluta og CFDer passer kanskje ikke for deg. Kontroller at du fullt ut forstår risikoen. Vennligst vurder risikoen og aktuelle brukeravtaler før du bruker CFD-tjenester og handler kryptovaluta. Merk at kryptovalutaer kan svinge betydelig i verdi og passer derfor ikke for alle investorer. Handel i kryptovalutaer er ikke underlagt noe EU-regulativ.

 
Annonsørinnhold 
 
Tjenesten finansieres av vederlag fra enkelte tilbydere som det linkes til fra nettsiden, og innholdet må derfor regnes som annonseinnhold. Tjenesten er gratis for bruker.
Informasjonskapsler/cookies
 
En cookie er en liten datafil som lagres på datamaskinens harddisk. Filen hjelper med å analysere webtrafikk, eller lar deg vite når du besøker et bestemt nettsted. Vi benytter cookies for å identifisere hvilke sider som blir brukt og hvilke linker som klikkes. Dette hjelper oss å analysere data om trafikken og å gjøre nettsiden mer brukervennlig. Vi bruker bare denne informasjonen til statistiske analyser. Du kan velge å akseptere eller avvise bruken av cookies. De fleste nettlesere aksepterer automatisk cookies, men du kan innstille din nettleser til å avvise cookies.

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,318.04 2.75%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,713.35 3.02%
tether
Tether (USDT) $ 0.999693 0.10%
bnb
BNB (BNB) $ 596.97 0.79%
solana
Solana (SOL) $ 166.08 3.78%
staked-ether
Lido Staked Ether (STETH) $ 3,713.90 2.96%
usd-coin
USDC (USDC) $ 0.999898 0.09%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531844 1.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16563 1.80%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 6.18 2.57%